Top

Voeding

ENZO PT / Voeding

Waarom gezond eten belangrijk is

Een gezonde levensstijl gaat gepaard met een gezond, verantwoord en afwisselend voedingspatroon. Daarom zal EnzoPT jou begeleiden naar het vinden van de juiste balans in jouw voedingspatroon. Deze juiste balans zal ervoor zorgen dat je niet hoeft te diëten om doelen te behalen. Je goed voelen en blijven voelen door een verandering in gewoontes zodat je een leven lang fit kunt zijn.

1. Energie

De juiste voeding zorgt voor de juiste energiebalans. Of je nu wilt afvallen, aankomen of je spiermassa wilt vergroten. Alles hangt samen met de juiste voeding. Daarom is het erg belangrijk om kritisch naar je voeding te kijken. Eet voedzame maaltijden met als basis veel groenten en fruit.

2. Focus en prestaties

Wanneer je hersenen de juiste bouwstoffen krijgen zal dat grote invloed hebben op je prestaties en concentratievermogen. Met name eiwitten en gezonde vetten zijn belangrijk. Eiwitten zorgen voor het aanmaken van neurotransmitters en vetten zijn de bouwstof van hersencellen.

Noten (walnoten, amandelen) en zaden (lijnzaad, chiazaad, hennepzaad), olijven en olijfolie bevatten essentiële vetten die je lichaam nodig heeft.

3. Herstel

Eiwitten zorgen voor spierherstel na een intensieve training. Onverzadigde vetten, vitamines en mineralen zorgen voor herstel en spieropbouw.

Eet meer eiwitten als je minder goed herstelt na een training. Een eiwitrijke maaltijd bevat o.a. peulvruchten, volle granen, noten, zaden en groene groenten.

4. Resultaat

Voeding en training gaan altijd samen als het gaat om resultaat behalen.

Overmatig gebruik van slechte vetten, geraffineerde suikers en bewerkte (vlees)producten zal een negatief effect hebben op je sportprestaties en het kan zelfs leiden tot overgewicht en allerlei gezondheidsklachten.

Gezond eten is dus erg belangrijk. Eet zoveel mogelijk onbewerkte producten met minimale toevoegingen en ingrediënten.

5. Gezond lichaam, gezonde geest

In het kort samengevat zal iedereen, met welk sportdoel dan ook, die de juiste balans vindt in voeding en training, optimaal presteren en zich goed en vitaal blijven voelen. Nu maar ook later.

Door het creëren van een gezonde leefstijl en het vinden van de juiste balans zul je ook op de lange termijn je resultaten behalen en behouden. Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest!

Afspraak maken
Voeding