Top

Klant aan het woord

klantreview enzo

Klant aan het woord

Al jarenlang liep ik met rugklachten en slikte ik dagelijks zware medicatie. Tot rust komen lukte niet, want zolang ik bezig bleef voelde de pijn niet meer zo heftig. Door de bewegingsangst die ik had werd ik beperk in het dagelijks leven. Net na een intensief traject in een revalidatiecentrum kwam ik in juni 2020 in contact met Enzo. Ik had eigenlijk geen enkel vertrouwen op verbetering, maar toch wilde ik het een kans geven.

Ik ben gestart met mylogenics. Daarnaast, ben ik vanaf augustus begonnen met drie groepslessen per week. Begin oktober was het zover, het schoot in mijn rug en ik raakte in de stress. Samen met Enzo hebben we op dat moment besloten om alleen nog PT te volgen tot ik minder pijn en angst zou hebben én sterker zou zijn. Toen ik net startte had last van mijn hamstrings tijdens het aantikken van mijn knieën, dus een stapje verder durfde ik niet. Enzo gaf mij het vertrouwen dat alles wat ik uitvoerde, ik mijn lichaam moet vertrouwen dat het niet verkeerd zou gaan.

Eind november begon ik verandering te merken in mijn lichaam. Het moment dat ik besefte dat ik op geven moment pijnvrij was, bracht zoveel emotie los, omdat het een lange tijd geleden was dat ik dat gevoeld had. De reactie van Enzo, een stoere gespierde vent die af en toe bot kan zijn en tijdens trainingen niet van zeuren of vloeken houdt (want is zonde van je kracht), was zo trots en blij. Op dat moment zie je hoeveel passie iemand kan hebben voor zijn werk.

In december 2020 kreeg ik corona te pakken, wat volgde tot negen maanden lang longcovid. Conditie was 0, mijn hartritme was verstoord, ik hapte naar adem, had cognitieve problemen en Brain Fog. Met een geduldige Enzo heeft hij mij weten te motiveren in zowel de conditie als kracht, maar ook zeker mentaal ondersteunt op de momenten dat ik het echt niet meer zag zitten. Hij was er voor me, maar op hetzelfde moment durfde hij ook hard te zijn. Tijdens en buiten zijn lessen had hij een luisterend ook en kon ik mijn verhaal bij hem kwijt.

Op dit moment sta ik ergens waar ik nooit van had durven dromen. Pijnvrij, medicatievrij, zonder bewegingsangst en vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam. Ik ben zelfverzekerder geworden en heel wat kilo’s lichter en sterker in spierkracht. Het liefst sport ik elke dag of in ieder geval vijf keer per week, waarvan één keer PT en vier groepslessen. Zelfs binnen de groepslessen weet Enzo precies hoe ver ik ben en zijn betrokkenheid houdt niet op na zijn les.

Als dit te bereiken is in nog geen anderhalf jaar, dan staan nog veel doelen te wachten. Uiteraard ook spierpijn, maar dat heb ik er zeker voor over! Ik kijk er naar uit. Thanks Enzo!

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier op dit moment niet beschikbaar.